Iuliu Maniu şi protestele împotriva ordonanţelor de urgenţă şi a legii graţierii

by

Ieri seară, 4 februarie, Prim-ministrul Grindeanu a anunţat că guvernul pe care îl conduce va anula ordonanţele de urgenţă, împotriva cărora au manifestat zile la rând sute de mii de români şi că ministrul Justiţiei va fi demis.

Dacă acest lucru se confirmă, este un succes în lupta dusă de poporul român împotriva corupţiei şi pentru funcţionarea corectă a instituţiilor; o victorie parţială, următoarea etapă fiind demisia guvernului Grindeanu.

După gravele incorectitudini săvârşite, Prim-ministrul nu se poate mulţumi însă numai cu revocarea ministrului Justiţiei, ci trebuie el însuşi să demisioneze împreună cu întregul său guvern. Acest lucru ar constitui un al doilea succes al românilor pe calea construcţiei unui stat de drept, un stat în care instituţiile funcţionează corect şi în care responsabilii crimelor şi ilegalităţilor comise, începând cu crimele împotriva umanităţii şi jefuirea bogăţiilor Ţării, sunt traşi la răspundere.

Dacă cele afirmate aseară de PM Grindeanu se confirmă, la manifestaţiile prevăzute a avea loc astăzi 5 februarie 2017, organizate atât în întreaga Ţară, cât şi în străinătate, se va sublinia, probabil. succesul celor care denunţă comportamentul Guvernului şi al PSD-ului. Şi pe drept cuvânt, întrucât este o mică victorie împotriva comuniştilor şi urmaşilor lor, care, după 27 de ani, continuă să deţină puterea în România.

Va trebui însă să ne amintim astăzi , în primul rând, că tot la 5 februarie, în urmă cu 64 de ani, a murit, a fost asasinat, în închisoarea de la Sighet marele Român Iuliu Maniu. Cel care a făcut din lupta pentru promovarea intereselor naţionale şi a valorilor pe care trebuie să fie construită o societate modernă şi civilizată singurul scop al vieţii sale.

Trebuie subliniat că succesul de astăzi se înscrie pe linia luptei duse de sute de mii de români împotriva comunismului; ei s-au sacrificat pentru aceasta. Lupta actuală pentru construcţia unei Românii civilizate, europene, nu este decât o continuare a celei duse în secolul trecut de poporul român împotriva comunismului.
Nu există viitor fără trecut. O victorie deplină, o întoarcere definitivă a paginii comunismului, nu va exista atâta timp cât nu se va spune întregul adevăr despre lupta anticomunistă şi crimele comunismului.

Etichete: , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “Iuliu Maniu şi protestele împotriva ordonanţelor de urgenţă şi a legii graţierii”

  1. Cris A. Says:

    A republicat asta pe Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: