Comunicat: La Maison Roumaine urmărește cu tristețe pozițiile recente ale Președintelui Academiei Române

by

In urma apariţiei în presă a informaţiei privind lansarea volumului intitulat : “Transilvania în cinci secole de cartografie” , co-autori Preşedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop şi fostul Prim-Ministru Adrian Năstase, Asociaţia La Maison Roumaine declară:

La Maison Roumaine a urmărit cu tristeţe poziţiile recente ale distinsului istoric şi profesor Ioan-Aurel Pop faţă de îngrijorătoarele evoluţii politice din România. A surprins lipsa de reacţie a domniei sale cu privire la mutilarea justiţiei, la violenţele inacceptabile utilizate de stat contra populaţiei care a manifestat pentru apărarea stării de drept pe 10 august 2018 şi în general asurzitoarea tăcere a Preşedintelui Academiei în legătură cu demersul criminal al actualei puteri care încearcă să separe România de Europa.
Totul culminează astăzi cu colaborarea cu fostul prim-ministru Adrian Năstase (semnatarul tratatului cu URSS care a compromis cauza reunificării României, lider al principalului partid responsabil de dezastrul Ţării în perioada de tranziţie şi condamnat penal pentru corupţie) ambii fiind co-autori ai cărţii : “Transilvania în cinci secole de cartografie”.
Această colaborare este considerată de asociația noastră regretabilă şi incompatibilă cu valorile ei etice. Linia care separă în politică arta compromisului de compromisul compromiţător, pe care nimic trainic nu poate fi construit, a fost trecută de cel care speram să fie stegarul şi garantul demnităţii naţionale. Poziţia de preşedinte al Academiei Române îi permitea să intervină cu autoritate întru apărarea valorilor europene, a stării de drept. Această speranţă astăzi năruită se adaugă lungului şir de speranţe moarte începând cu cea din decembrie 1989 şi terminând cu cele din anul Centenar.

Alexandru Herlea

23 octombrie 2018

Etichete: , , , ,

2 răspunsuri to “Comunicat: La Maison Roumaine urmărește cu tristețe pozițiile recente ale Președintelui Academiei Române”

 1. Comunicat: La Maison Roumaine urmărește cu tristețe pozițiile recente ale Președintelui Academiei Române | Ţărănista Says:

  […] Comunicat: La Maison Roumaine urmărește cu tristețe pozițiile recente ale Președintelui Academi… […]

  Apreciază

 2. Samarescu Dan Florian Says:

  „Tristete” ….prea Putin.Se cuvenea sa urmariti cu revolta !
  Academia de azi e plina de „academicieni fosti activisti pcr”.Am fost bursier al Academiei.Conducatorul meu de doctorat ,Domnul Aurel Flavius Avramescu,provenea dintr-o Familie de patrioti ardeleni,familia Suciu.Unchiul sau a fost i.P.S.Episcopul Ioan Suciu,condamnat si omorât de regimul comunist.Numai printr-un miracol i-au recunoscut ,dupa razboi diplomele din Germania .In vizita oficiala a venit la Bucuresti,conducatorul sau de doctorat profesorul Ludwig Binder,din Dresda si a întrebat unde este fostul sau elev…L-au gasit pe Domnul Avramescu,fara servici si fara diplome.Fusese Academician în fosta Academie,desfintata de comunisti.I-au recunoscut diplomele si a reînceput activitatea,dar nu l-au reîncadrat în postul de profesor,avut la facultatea de Electrotehnica,catedra de Aparate Electrice din Institutul Politehnic Bucuresti…Câti dintre „noi academicieni” au suferit sub comunisti?Multi sunt scoliti în fosta URSS…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: