La Maison Roumaine susține echipa Declic

by

Asociaţia La Maison Roumaine din Paris susţine lupta dusă de echipa „Declic”, cu perseverenţă şi determinare, pentru ca Justiţia să fie independentă şi nu în slujba politicienilor corupţi. România se află la o răscruce; separarea puterilor în Stat este una din pietrele unghiulare ale oricărei societăţi civilizate care respectă valorile universale. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue şi să devină tot mai eficace pentru ca Ţara noastră să poată avansa şi să-şi construiască un viitor democratic în care libertatea, justiţia şi solidaritatea să nu fie vorbe goale, un viitor bazat pe valori corect ierarhizate, în care eficacitatea să servească etica şi morala şi nu să le marginalizeze.

Mai jos, un mesaj de la Declic, cu propuneri de acțiuni la îndemâna cetățenilor care doresc să fie vigilenți și să lupte, fiecare după puterile sale, împotriva corupției, împotriva încercărilor repetate ale Puterii de a submina Justiția română.

Alexandru Herlea


Parlamentul continuă procesul de slăbire a sistemului judiciar din România. Modificarea legilor justiției avansează, iar în paralel vor să schimbe și Codul Penal [1][2].

Săptămâna aceasta Senatul va vota asupra celor trei legi ale justiției. Potrivit procedurii parlamentare, amendamentele propuse de senatori sunt discutate în comisia Iordache. După raportul acestei comisii, va avea loc dezbaterea și votul în plen, cel mai probabil săptămâna aceasta.

Votul final în Senat a intrat în linie dreaptă. Pentru noi cei care vrem să trăim într-o țară democratică vor fi momente intense. Vom simți tristețe, furie, spaimă și determinare. Din fiecare e timpul să stoarcem ultimul strop de energie, un gram de speranță și să ne continuăm lupta. Suntem milioane care vedem viitorul României diferit de corupție, întuneric și violență. Hai să rămânem uniți și să acționăm în continuare pentru respingerea legilor justiției.

Am pregătit o scurtă listă cu acțiunile pe care le poți face în aceste zile pentru a justiție independentă:

 • Continuăm protestele, fiecare în orașul său și în București.
 • Urmărim video-ul flashmob-ului România condamnată la tăcere și îl distribuim prietenilor pe Facebook sau Youtube până când va face înconjurul României.
 • Semnăm petiția Toți pentru Justiție (dacă nu am făcut-o deja).
 • Ne înscriem în acest formular de pe totipentrujustitie.ro pentru a primi pe mobil contactele senatorilor și a intra direct în legătură cu ei.
 • Afișăm bannerele (la proteste sau în orice loc vizibil) care pun reflectoarele pe senatorii din județul nostru.
 • Susținem și luăm parte la sit-in-urile organizate în orașele țării.
 • Dăm o mână de ajutor Justiției, adaugând această ramă la poza de profil!

Avem o putere enormă de a influența viitorul în care vrem să trăim: organizându-ne, manifestând și fiind perseverenți. Aceasta este calea prin care Comunitatea Declic are impact în momente critice pentru societate. De data aceasta, înverșunarea și viteza corupților pentru a submina legile justiției cer o reacție pe măsură. Cer ca noi toți să fim vizibili, conectați și puternici.

La începutul acestui an, comunitatea Declic a promovat #rezist până ce a ajuns simbolul revoluției. Acum, încheiem anul repetându-le politicienilor că suntem tot aici, tot pe baricade, toți pentru justiție!

Atâta timp cât vom rămâne împreună, vom învinge,

Roxana, Antoniu, Lumi, Raluca, Sorana, Tudor și toată echipa Declic

Note: 

[1] Vor să schimbe codurile penale. E rău de tot: http://bit.ly/cpp-asociatia-procurorilor

[2] Asociația Procurorilor și Forumul Judecatorilor, zeci de observații la proiectul PSD-ALDE de modificare radicală a Codului de Procedură Penală, Hotnews, 18 decembrie 2017

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “La Maison Roumaine susține echipa Declic”

 1. Cris A. Says:

  A republicat asta pe Ţărănista.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: