27 de ani de la „Golaniada” din Piaţa Universităţii

by

La Maison Roumaine salută şi se declară solidară cu manifestaţia de comemorare a mişcării Piaţa Universităţii, care a avut loc ieri la Bucureşti, cu prilejul împlinirii a 27 de ani de la începutul acesteia.

Condamnarea fără ambiguitate a comunismului şi a neo-comunismului FSN, susţinerea „Proclamaţiei de la Timişoara” – în primul rând a „Punctului 8” au făcut ca mişcarea Piaţa Universităţii să fie un extraordinar forum în care românii şi-au afirmat ataşamentul faţă de marile valori de libertate, democraţie, justiţie; s-a subliniat faptul că România aparţine Europei. Lichidarea ei violentă de către deţinătorii puterii, eşalonul 2 al PCR, a pus în evidenţă faptul că puterea reală rămăsese în mâinile foştilor nomenclaturişti şi securişti.

Situaţia a rămas şi astăzi practic neschimbată, cu precizarea că printre deţinătorii puterii reale se numără din ce în ce mai mulţi urmaşi şi descendenţi ai celor de acum 27 de ani. Aceasta face ca această comemorare să fie atât de importantă şi necesară. Încă odată, felicitări organizatorilor şi ne bucurăm că dl Ion Varlam, membru al asociaţiei noastre, a participat la manifestaţie.

Alexandru Herlea

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: