26 februarie. Poporul român continuă să reclame demisia guvernului şi îşi afirmă ataşamentul faţă de UE

by

manifestation-bucarest-26-fevrier-2017-27eme-jour

Poporul român continuă să reclame demisia guvernului care a încercat să frâneze lupta împotriva corupţiei; cerinţă legitimă şi după anularea ruşinoasei ordonanţe de urgenţă contra căreia au ieşit în stradă seară de seară, de aproape o lună, sute de mii de persoane. Determinarea cu care această cerere este formulată îi onorează pe români şi pune în evidenţă prăpastia care îi separă de guvernul care, în ciuda celui mai elementar bun simţ, se agaţă de putere. România este astfel murdărită; în orice ţară civilizată un guvern în urma unei astfel de «performanţe» ar fi demisionat fără să ezite.
Cei care reclamă demisia guvernului cer de asemenea ca lupta împotriva corupţiei să fie întărită, ca instituţiile să funcţioneze corect, ca valorile europene să fie respectate. Acest ataşament faţă de Europa a fost pus în evidenţă în această seară, cum se vede în fotografia de mai sus; drapelul european a fost arborat de cei care manifestă în faţa guvernului.
La Maison Roumaine îşi afirmă încă odată solidaritatea cu toţi cei care luptă pentru ca Ţara să devină un membru respectat al Uniunii Europene, o Românie democratică în care libertatea, justiţia şi solidaritatea să fie efective.

Alexandru Herlea

______________

Le peuple roumain continue de réclamer la démission du gouvernement qui a essayé de donner un coup d’arrêt à la lutte contre la corruption; exigence légitime même après l’annulation de la honteuse ordonnance d’urgence contre laquelle sont sortis dans la rue tous les soirs, depuis bientôt un mois, des centaines de milliers des personnes. La détermination avec laquelle cette exigence est affirmée honore les roumains et met en évidence le fossé qui les sépare du gouvernement qui en dépit du plus élémentaire bon sens s’accroche au pouvoir. La Roumanie est ainsi salie; dans tout pays civilisé un gouvernement après de tels „exploits” aurait démissionné sans hésiter.

Ceux qui exigent le départ du gouvernement demandent aussi que la lutte contre la corruption se renforce, que les institutions fonctionnent correctement, que les valeurs européennes soient respectées. Cet attachement à l’Europe a été mis en évidence ce soir, comme le montre la photo ci-dessus; le drapeau européen a été arboré par ceux qui manifestaient devant le gouvernement.

La Maison Roumaine affirme encore une fois sa solidarité avec tous ceux qui se battent pour que le Pays devienne un membre respecté de l’Union Européenne, une Roumanie démocratique où la liberté, la justice et la solidarité soient effectives.

Alexandre Herlea

Etichete: , , , , , , , , ,

Un răspuns to “26 februarie. Poporul român continuă să reclame demisia guvernului şi îşi afirmă ataşamentul faţă de UE”

  1. Cris A. Says:

    A republicat asta pe Ţărănista.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: