Jean-Pierre GOUZY – décès

by

La Maison Roumaine a appris avec grande tristesse le décès, à l’âge de 91 ans, du grand européen Jean-Pierre Gouzy. Il a milité toute sa vie, depuis le Congrès de la Haye, auquel il a participé et jusqu’à sa mort, pour la construction d’une Europe basée sur les valeurs de liberté, démocratie, justice et solidarité.

Jean-Pierre Gouzy a occupé des postes de responsabilité dans diverses institutions : Président du Mouvement fédéraliste européen en France, Président de l’Association des journalistes européens, Vice-président de la Maison de l’Europe Paris, Vice-président de l’Union européenne des fédéralistes (UEF), Secrétaire général du Centre international de formation européenne (CIFE) etc. Il est chevalier de la Légion d’Honneur et médaille vermeil de la ville de Paris.

J’ai eu l’honneur de le rencontrer et j’ai été impressionné par son charisme et la détermination avec laquelle il militait pour ses convictions.

La Maison Roumaine prie tous ses proches de recevoir ses plus sincères condoléances. Qu’il repose en paix, une paix qu’il a tant aimée et pour laquelle il a tant milité.

Alexandre Herlea

Jean-Pierre GOUZY – deces

Asociaţia La Maison Roumaine a aflat cu mare tristeţe despre decesul, la vârsta de 91 ani, a marelui european Jean-Pierre Gouzi. Acesta a militat toată viaţa, de la Congresul de la Haga, la care a participat, şi până la moartea sa, pentru construcţia unei Europe bazate pe valorile libertăţii, democraţiei, dreptăţii şi solidarităţii.

Jean-Pierre Gouzi a ocupat importante posturi de răspundere în diverse institutţii: preşedinte al Mişcării Federaliste Europene din Franţa, preşedinte al Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, vicepreşedinte al asociaţiei Maison de L’Europe Paris, vicepreşedinte al Uniunii Europene a Federaliştilor (UEF), secretar general al Centrului Internaţional pentru Formare Europeană (CIFE) etc. Este cavaler al Legiunii de Onoare şi premiat cu Medalia de argint a oraşului Paris.

Am avut onoarea de a-l întâlni şi am fost impresionat de carisma sa şi de hotărârea cu care milita pentru convingerile sale.

La Maison Roumaine îi roagă pe apropiaţii lui să primească condoleanţele ei cele mai sincere. Fie să se odihnească în pace, o pace pe care atât de mult a iubit-o şi pentru care a militat atât de mult.

Alexandru Herlea

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: