Declaratie cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la crearea PNT 12/10/2011

by

Aniversarea a 85 de ani de la crearea PNŢ ar putea fi (ar trebui să fie) un moment de reflecţie referitor la condiţia dramatică în care se află PNŢCD, condiţie care în ultimele zile pare a se deteriora din nou.

Singura atitudine posibilă şi corespunzătoare unei elementare deontologii, respectării principiilor şi a sacrificiilor pe care marii noştri înaintaşi, începând cu Maniu şi Mihalache, au înţeles să le facă în interesul peren al poporului român, constă în renunţarea definitivă la orice comportament sau atitudine politicianistă (sforării şi combinaţii). Acestea nu sunt numai contrare tradiţiei şi luptei PNȚ-ului şi oricărei morale, dar s-au dovedit şi total neproductive, ducând partidul din impas în impas. Nu negociind orice alianţe, nu agăţându-ne de un partid sau altul, nu cerşind ajutorul lor, nu umilindu-ne şi acceptând compromisuri compromiţătoare, nu renunţând „temporar” la principii, nu făcându-ne frate cu dracul până trecem puntea, vom putea servi interesele României şi ale românilor.

Ţara noastră, în grelele momente de cumpănă pe care le traversează astăzi, are imperios nevoie de repere, de atitudini care să constituie referinţe, de simboluri care să se raporteze la identitatea şi spiritualitatea noastră naţională. Simbolurile joacă un rol important în viaţa naţiunilor. Este inadmisibil că în continuare să se evoce obligaţia succesului politic (intrarea în cursa electorală) abandonând pentru moment principii şi deontologie, în speranţă (evident iluzorie) că, odată ajunşi în anumite poziţii, cu responsabilităţi, vom şti să ne arătăm muşchii şi să acţionăm cu eficienţa în promovarea moralei în politică. Nu putem să ne bizuim decât pe propriile noastre forţe şi trebuie să ştim să renunţăm la ambiţii, pentru promovarea adevăratului interes naţional.

În politică nu ai decât adversari şi concurenţi, iar aceştia din urmă nu te vor accepta decât în măsura în care găsesc un interes şi eşti destul de puternic şi ferm ca să te poţi impune. Cum, pentru moment, PNȚCD-ul nu este puternic, trebuie să ştie să fie ferm în atitudini. Nici PDL şi nici PNL, iar PSD iese din discuţie, nu ne vor respecta altfel. Să nu ne îmbătăm cu apă rece nici în privinţa PPE. Şi acesta are aceeaşi atitudine cinică şi interesată: viziunea creştin-democrată şi abordările corespunzătoare au devenit total minoritare în cadrul acestei familii politice.

În memoria martirilor noştri avem datoria, obligaţia, să păstrăm vie flacăra moralităţii în politică. Dacă PNȚCD-ul nu o poate păstra ca partid, avem datoria să o păstrăm într-un alt cadru, fie el şi fără o directă participare electorală. Nu facem nici un fel de serviciu PNȚCD-ului, ci dimpotrivă, acceptând orice compromis în ideea de a nu-l lăsa să moară. Dacă nu putem acţiona ca partid pentru promovarea valorilor în care credem, consider că este de datoria noastră să lăsăm PNȚ-ul, acest mare partid al românilor, cu gloria lui şi să nu-l mai folosim drept instrument al unor promovări personale.

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Declaratie cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la crearea PNT 12/10/2011”

  1. Calalb George Says:

    Da domnule Herlea,aveti perfecta dreptate.Dar cu materialuil uman existent in Partidul nostru la aceasta ora,NU SE POATE FACE NIMIC !Veniti in tara,inhamati-va si trageti PNTCD-ul afara din mlastina in care e pe punctul sa se inece.Si de data asta,DEFINITIV . O sa aveti surpriza sa constatati ca aveti multi sustinatori. . . . .in randul lor,aflandu-ma si eu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: