A murit Ion Diaconescu, comunicat 12/10/2011

by

„S-a stins ultimul Patriarh al PNŢCD” –  informează comunicatul PNŢCD semnat de preşedintele V. Ciorbea. Cu adevăr, sobrietate şi sensibilitate, el aminteşte succint personalitatea şi locul pe care Ion Diaconescu îl ocupă în istoria României şi golul pe care trecerea lui în lumea drepţilor îl lasă în sufletul tuturor celor de bună credinţă.
În acest context doresc să subliniez că, aşa cum l-am cunoscut, dăruit valorilor creştin-democrate şi cauzei naţionale, discret, disponibil, atent la nevoile semenilor săi, Ion Diaconescu a fost un model, o întruchipare, a marilor calităţi umane ale poporului român. El rămâne personalitatea care, prin tot comportamentul şi atitudinile sale, infirmă teribilul verdict al Ecleziastului: „Vanitas vanitatum, omnia sunt vanitas”. Ion Diaconescu a rămas până în ultimul moment al existenţei sale preocupat de a da un sens vieţii, adevăratei vieţi, cea bazată pe credinţă, adevăr, libertate, identitate, solidaritate, dreptate.

Sunt convins că trecerea sa la cele veşnice va avea un larg ecou în sufletele romanilor şi va contribui, în aceste grele momente de cumpănă prin care trece Ţara, nu numai la renaşterea unui partid care să apere cu adevărat interesele României şi ale poporului român, un PNŢCD aşa cum îl concepea Ion Diaconescu, dar şi la revenirea României la normalitate şi reaşezarea ei pe calea speranţei.
Dumnezeu să-l odihnească!
Alexandru HERLEA

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: