Un symbole: Adrian Severin à la cérémonie organisée à Bucarest à l’occasion de l’accession de la Roumanie à la Présidence de l’UE

by

Dans le lien ci-dessous, un article portant sur une nouvelle indication du refus du gouvernement Dragnea-Dancila de combattre la corruption et de promouvoir les valeurs européennes : la présence d’Adrian Severin, condamné pour corruption et trafic d’influence en tant que député européen, dans la loge des invités à la cérémonie organisée à Bucarest à l’occasion de l’accession de la Roumanie à la Présidence de l’UE.

Cela fait suite à la traduction en justice de l’UE par Liviu Dragnea, l’homme fort de la Roumanie, à l’interview à la BBC du ministre des Affaires étrangères Teodor Melescanu, à l’assaut du ministre de la Justice, Tudorel Toader, sur celle-ci, ce nouveau geste d’avertissement lancé à l’UE par le gouvernement Dragnea-Dancila  permet d’éviter toute ambiguïté sur sa position concernant les valeurs européennes. L’UE ne peut plus dire qu’elle n’a pas été avertie.

Alexandre Herlea


În link-ul de mai jos: un articol referitor la un nou indiciu al refuzului guvernului Dragnea-Dancilă de a combate corupţia şi a promova valorile europene: prezenţa lui Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă ca deputat european, în loja invitaţilor la ceremonia organizată la Bucureşti cu prilejul  preluării Preşedinţiei UE de către România.

După darea în judecată a UE de către Liviu  Dragnea, omul forte al României, după interviul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu de la BBC, după asaltul ministrului Justiţiei Tudorel Toader asupra acesteia, un nou gest de avertisment lansat Uniunii Europene, care permite să nu mai încapă nici o îndoială cu privire la poziţia guvernului Dragnea-Dancilă faţă de valorile europene. UE nu mai poate spune că nu a fost avertizată.

Alexandru Herlea


LINK: Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, a stat în loja din spatele liderilor UE, la ceremonia de la Ateneu

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “Un symbole: Adrian Severin à la cérémonie organisée à Bucarest à l’occasion de l’accession de la Roumanie à la Présidence de l’UE”

  1. Adrian Severin alături de liderii europeni: mesajul din spatele prezenţei sale la ceremonia de la Ateneu | Ţărănista Says:

    […] Prezenţa lui Severin la ceremonie în această poziţie a dat naştere la diferite interpretări: ba că a fost o gafă de protocol a lui Dăncilă, ba că îl reprezenta de fapt pe Dragnea (plecat pe alte meleaguri cu această ocazie), ba că Severin ar fi un consilier neoficial al premierului, dar şi ca o declaraţie pe faţă către UE, sau un sinistru simbol, un „indiciu al refuzului guvernului Dragnea-Dancilă de a combate corupţia şi a promova valorile europ…„. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: