Invitație la lectură: răsfoiți revista ”Limba română”, editată la Chișinău

by

Vă prezint mai jos mesajul primit de la scriitorul şi jurnalistul Alexandru Bantoș, Directorul „Casei Limbii Române” din Chişinău, redactor şef al revistei „Limba Română”, un neobosit luptător pentru unire; îi mulţumim. De asemenea, îl felicităm  pentru apariţia ultimului număr al revistei „Limba Română” care poate fi accesat la adresa indicată şi care se deschide cu articolul său intitulat „Ţara mea de dincolo de Prut”. Mare prieten al asociaţiei noastre, domnul Bantos ne urează ca anul 2018 să fie un an rodnic, urare pe care i-o adresez şi eu, atât în numele asociaţiei, cât şi în nume personal.

La Mulţi Ani, domnule Bantoș, cu sănătate, împliniri şi reuşite în prodigioasa activitate de promovare a culturii şi limbii române, de susţinere a intereselor şi cauzelor naţionale; în acest an al Centenarului ele au o importanţă cu totul deosebită.

Cu admiraţie şi frăţeşti salutări,
Alexandru Herlea


Mult stimate Domnule Alexandru HERLEA,
Îmi face deosebită onoare să vă anunț că recent a apărut un nou număr al revistei ,,Limba Română”, Chișinău: http://limbaromana.md/numere/d104.pdf

E un număr dedicat centenarului Marii Uniri și care a fost elaborat, lansat pe internet și tipărit (doar în 20 de exemplare) cu cheltuiala noastră. Fac precizarea aceasta pentru că, spre marele nostru regret,  Ministerul Românilor de Pretutindeni, ca și fostul Departament,  consideră lipsită de importanță finanțarea presei culturale din afara României, așa încât publicațiile din comunitățile istorice, inclusiv din Republica Moldova, continuă să se afle în pragul falimentului. Și acest lucru se întâmplă nu doar pentru că ministerul respectiv are un buget modest…

Vă dorim Dumneavoastră și tuturor celor care  urmăresc activitatea Asociației ,,La Maison Roumaine” un an rodnic în 2018. Vă admirăm pentru perseverența, curajul și continuitatea manifestată în tot ce faceți pentru a menține legătura dintre români.

La mulți ani și sănătate!

Cu cele mai alese sentimente,

Alexandru BANTOȘ,

redactor-șef al revistei ,,Limba Română”, Chișinău.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: