Raspuns domnului Mihai Grigoriu

by

CONTEXT: În urmă cu câteva zile, pe 1 noiembrie 2014, am publicat pe acest blog o informare către membrii Asociaţiei La Maison Roumaine, privitoare la apropiatele alegeri prezidenţiale din România (găsiţi articolul aici), pe care am trimis-o şi pe forumul de discuţii al PNŢCD, cu care ţin legătura. Printr-un concurs nefericit de împrejurări, secretarul general al Asociaţiei Clubul Naţional Ţărănist, dl. Mihai Grigoriu, a înţeles greşit mesajul meu, interpretându-l ca pe unul nu doar de susţinere al ACNŢ, ci şi de virtuală apartenenţă a mea la această asociaţie. Mai jos, răspunsul meu către dl Grigoriu, vizând lămurirea acestei neînţelegeri.

Dragă Domnule Mihai Grigoriu,

Este bine să citeşti cu atenţie textele utilizate. Scrisoarea de mai jos la care te referi era adresată membrilor şi prietenilor Asociaţiei La Maison Roumaine, al cărui preşedinte sunt, şi nu Asociaţiei Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD.

În privinţa fondului problemei (a se vedea pe blogul meu: alexandruherlea.wordpress.com mai multe texte pe această temă), precizez că am fost printre primii care au considerat utilă constituirea unei asociaţii care să apere memoria PNŢ, acest mare partid profund ataşat valorilor europene şi naţionale, şi a numeroşilor săi membri care s-au sacrificat în lupta pentru aceste valori. Ea trebuia să denunţe fără nici un echivoc utilizarea numelui partidului în scopuri personale, folosirea şi nu servirea lui. Asta însemna în primul rând o selecţie riguroasă şi fără complezenţă a tuturor celor care doreau să devină membri ai acestei asociaţii sau club. Ori, din păcate, ideea principală, mesajul lansat de către Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD a fost unirea contra lui Pavelescu a tuturor foştilor, actualilor sau pretinşilor PNȚCD-iști, indiferent de calităţile lor morale, de responsabilitățile pe care le poartă în distrugerea acestui partid. Unii dintre ei au avut şi mai au sarcini şi misiuni bine precizate de către cei care au urmărit lichidarea partidului şi recuperarea numelui lui pentru a-şi construi o legitimitate, un pedigree. Denunţarea impostorului Pavelescu nu este suficientă şi în nici un caz un criteriu de onorabilitate. Trebuie creată o structură care să respecte cu adevărat valorile PNȚ-iste şi să fie, deci, total diferită de tot ce există astăzi pe eşichierul politicii româneşti. Trebuiau denunţaţi toţi cei care vin să profite şi nu să servească şi, desigur, în primul rând cei cu misiuni. Încă o dată: unirea nu este o valoare în sine, depinde cu cine te uneşti. Cuvintele frumoase, afirmarea unor bune intenţii trebuie să se concretizeze în acţiuni corespunzătoare. Pun o singură întrebare: ce distinge cu adevărat Clubul de celelalte asociaţii şi partide politice din România?

Ştiu că Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD are şi membri oneşti, respectuoşi şi gata să servească, chiar să se sacrifice pentru valorile în care cred, ştiu, de asemenea, că există o imensă aşteptare în opinia publică pentru crearea unor structuri care să servească Ţara şi poporul român. Voi adera cu entuziasm la o asociaţie pentru care etica şi morala constituie linia călăuzitoare, care acţionează cu adevărat în apărarea valorilor naţionale şi europene şi care să nu fie deschisă, fără discernământ, tuturor. Cei care ajung la conducerea ei trebuie să aibă, în afară calităţilor morale, şi calităţi intelectuale şi de tonus vital care să le permită să facă faţă responsabilităţilor ce le revin.

Toate cele bune,
Alexandru Herlea

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: